Přání k narozeninám

29.02.2012 08:40

  Máme úžasné datum, které se opakuje jen jedinkrát za čtyři roky. Je to jako by se čas posouval klidnějším a línějším krokem, jako by na něm ani nezáleželo.

  Přišla mi na mysl představa, že by to třeba tatko mělo vypadat, že ten náš naviklý způsob vnímání času - den za dnem, hodina za hodinou, minuta za minutou- že to naše vnímání je třeba jen 4x zrychleno.....V této mé bujnosti fantazie jedna hodina má 240 minut, minuta má 240 sekund.... Den má 96 hodin....no páni, stihlo by se tolik věcí.... A v tuto chvíli jsem se ve své fantazii ocitla v rytmu nynějšího života a ukázal se mi obrázek...  Uhoněná maminka, která je již 24 hodin na nohou,vaří oběd, obstarává děti, pracuje z domova, každou " hodinu" vykoná 4 x víc práce než v nyní. Otec není v práci 16 hodin, ale 64 hodin a rodina ho stejně nezná.... vše se točí kolem peněz, děti sedí ve škole 48 hodin....

     Kdyby někdy někoho napadla myšlenka nastavit čas jinak než je tomu do těchto dnů, prosím ať je to v době, kdy čas se měří láskou, nikoli penězi, kdy čas je přítelem nikoliv omezením, kdy hodnota člověka a jeho života je vyvažována pochopením, poznáním a hojností všeho bez potřeby  být omezován vnějšími vlivy na základě nadřazenosti či nadvlády jiného člověka.  Potom čas nepotřebuje měřítko, prostě je časem, údobím prolínání veškerých aktivit člověka - včetně odpočinku a lásky k sobě samému. 

      V tento den, kdy někteří z nás slaví své pravé narozeniny - levé jsou ty o den napřed:o)))), všem těm přeji k jejich úžasnému mladistvému věku kráááásné narozeniny a mnoho, opravdu mnoho lásky a hojnosti celého žití.  

VŠE NEJLEPŠÍ  JANIČKO K TVÝM ÚŽASNÝM 15 - tým NAROZENINÁM.